Asiointi kirjastossa

Kuva: Paola Dadda

Lainaus

Lainatessasi sinun tulee esittää voimassa oleva kirjastokortti. Sipoon kunnankirjasto muodostaa 11 muun Uudenmaan kunnan kirjastojen kanssa Helle-kirjastokimpan. Kun olet hankkinut kirjastokortin jostain näistä kirjastosta, voit käyttää sitä kaikissa kimpan kirjastoissa. Lainaajana olet vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta.

Laina-ajat vaihtelevat aineiston kysynnästä ja materiaalista riippuen. Kerrallaan lainassa olevan aineiston lukumäärä ei saa ylittää 60 kappaletta. Av-aineistoa koskevat erilliset rajoitukset. Elokuvien suhteen noudatamme ikärajoituksia.

Lainauskielto yhdessä kimppakirjastossa johtaa automaattisesti lainauskieltoon koko kimpassa.

Palautus

Lainaamasi aineisto tulee palauttaa viimeistään eräpäivänä kirjaston sulkemisaikaan mennessä. Kirjaston aukioloajan ulkopuolella voit palauttaa aineiston palautusluukkuun, jolloin se rekisteröityy palautetuksi seuraavana aukiolopäivänä. Pääkirjaston ja Söderkullan kirjaston palautusluukut löydät ulko-ovelta.

Kimpasta lainaamasi aineiston voit palauttaa mihin tahansa kimppakirjastoon. Kaukolaina tulee palauttaa palautustiskille siihen kirjastoon josta olet sen lainannut.

Uusinnat

Voit uusia lainasi korkeintaan 6 kertaa, edellyttäen ettei aineistosta ole varauksia.

Voit uusia lainasi verkkokirjaston kautta, kirjastossa tai puhelimitse.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Verkkoasiointi